כללי הבסיס לניהול סיכונים במסחר

המאמר באדיבות FXCM כמו כן אתם מוזמנים להצטרף לדף בפייסבוק FXCM

כללי הבסיס לניהול סיכונים במסחר. משה שלום, ראש מחלקת המחקר, סוחר כבר כמעט 30 שנה בשווקים הפיננסיים, והוא יודע דבר או שניים על ניהול תיק המסחר כדי להצליח בטווח הארוך. צפו בשיעור מיוחד באדיבות מכללת FXCM ישראל.

שיטת מסחר בתעלות

המאמר באדיבות מריו רוטר

לכתבה המלאה לחץ כאן
 

איך מקבעים ספרד בזמן BT ואופטימיזציה במטה טריידר 4?

שלום,

לצערנו אנשים שבודקים רובוטי מסחר לא יודעים לעשות זאת נכון,

אחת הבעיות כשבודקים רובוט מסחר זה המצב שבכל BT (גם בתוך האופטימיזציה) יש ספרד שמשתנה מפעם לפעם, ויש הבדל בין BT בבוקר לBT בלילה ובכלל הבדל בין ימים רגילים של מסחר לבין יום ראשון,

ועל כן לפניכם הדרכה על איך ניתן לשנות ולקבע את הספרד בתוך המטה טריידר 4 על מנת שהמחקר שלכם יהיה איכותי יותר.

 

איך לקבוע ספרד קבוע בזמן BT ואופטימיזציה במטה טריידר 4 – לכתבה המלאה לחץ כאן

 

המאמר בחסות AutoSysFx בית תוכנה למסחר אוטומטי במט"ח ובורסה.

מה עדיף – מתנד "מהיר" או "איטי"?

המאמר באדיבות FXCM כמו כן אתם מוזמנים להצטרף לדף בפייסבוק FXCM

אחד המפתחות החשובים ביותר בשימוש באינדיקטור כלשהו הוא הגדרת תקופות. האם כדאי להתבסס על ברירת המחדל של האינדיקטור או "לכוונן" אותו?

ככלל, ככל שאנו מגדילים את מספר התקופות של האינדיקטור, כך האינדיקטור נהיה פחות רגיש לתנועת המחיר, וזאת מאחר שהוא מחשב את נוסחאותו (ממוצע כלשהו) על פני מספר רב יותר של תקופות. בפועל, אנחנו "מאטים" אותו. כאשר אנחנו מקטינים את מספר התקופות, האינדיקטור הופך להיות רגיש יותר לתנועת המחיר, וזאת מאחר שהוא מחשב את נוסחתו על פני מספר מצומצם יותר של תקופות. במקרה כזה, אנחנו למעשה "מאיצים" אותו.


הבה נבחן את העיקרון הזה על גרף של ה-EURCAD שבו הצבנו מתנד RSI.

ה-RSI נותן איתות קנייה כאשר הוא צונח מתחת ל-30 (מכירת-יתר) ואז נועל מעל 30. איתות מכירה מתקבל כאשר הוא חורג מעל 70 (קניית-יתר) ואז נועל מתחת 70. ה-RSI הראשון שאתם רואים על הגרף מוגדר על פי ברירת המחדל, כלומר 14 תקופות. על בסיס העיקרון שהצגנו, התקבלו 6 איתותי קנייה או מכירה (מוקף בעיגולים שחורים). בגרסה השנייה קיצרנו את מספר התקופות ל-9. כפי שניתן לראות, במקרה זה המתנד גילה רגישות גבוהה יותר ובעקבות כך התקבלו מספר רב יותר של איתותי מכירה וקנייה – 10.

כאשר משווים את האיתותים לתנועת המחיר בגרף עצמו, אנו רואים כי חלק מהאיתותים אכן היו מוצלחים ושיקפו שינוי בתנועת המחיר, ואילו איתותים אחרים ביטאו לא יותר מאשר פרכוס קצר טווח בתנועת המחיר, כלומר איתותי שווא.

בגרסה האחרונה הגדלנו את מספר התקופות של ה-RSI ל-25 תקופות, ובעקבות כך אנחנו רואים שה-RSI לא הפיק ולו איתות אחד במהלך תקופת הזמן. אם וכאשר יופיע איתות בגרסה זו הוא יהיה בעל רמת מהימנות גבוהה הרבה יותר לעומת הגרסאות האחרות, שבהן מספר התקופות הוגדרו ל-9 ו-14.

לאור כל זאת, כאשר סוחר משתמש במתנד כלשהו עליו להגדיר את מספר התקופות בהתאם לסגנון המסחר שלו וניהול הכספים שלו. עליכם פשוט לנסות ובניסוי וטעייה להבין מה הנוסחה הטובה ביותר עבורכם.

עבור סוחרים לטווח ארוך יותר מוטב לבחור במספר גבוה יותר של תקופות זמן. הדבר יפיק מספר נמוך יותר של איתותים, אולם כל איתות יהיה בעל רמה גבוהה יותר של מהימנות (ממש כמו ששימוש בגרף לטווח זמן ארוך יותר הוא מהימן יותר מאשר גרף לטווח זמן קצר יותר). לחילופין, סוחרים לטווח זמן קצר יותר יוכלו לבחור מספר תקופות מצומצם יותר. הדבר יפיק יותר איתותי מסחר, אולם מהימנים פחות.

ניתוח טכני

אנשים טועים בנוגע למהות של ניתוח טכני – ולכן אסביר במאמר את כוונת המונח .

ניתוח טכני – התיאוריה

ניתוח טכני – זוהי תיאוריה (משום שלא ניתן להוכיח או להפריכה)  המרמזת על קשר מתמטי וסטטיסטי בין ההיסטוריה של המנייה

להתנהגותה העתידית, לניתוח הטכני ישנם הרחבות כמו קווי מגמה,רמות תמיכה והתנגדות.תיקוני פיבונאצ'י ומונחים נוספים

שצריכים לתת למשקיע כלי – כדי "לחזות את העתיד" . החזייה של העתיד הינה אשלייה ותו לא, מה שעוזר למשקיע היא לא תורת הניתוח הטכני

אלא פיתוח אסטרטגיות מדויקות באמצעות השיטה . ניתן דוגמא לאסטרטגיה כזאת :

1. שימוש בממוצעים נעים – נניח כי כאשר גרף המחירים חוצה את ממוצע נא 13 כלפי מעלה – זוהי הוראת קנייה. וכן הפוך – כאשר יש חצייה מטה של הממוצע הנע אז אנו צריכים למכור את הנייר.
2. שימוש בפריצת רמות תמיכה והתנגדות – ברגע שגרף המחירים פורץ את רמת ההתנגדות האחרונה – אז אנו נכנסים לעיסקת לונג וכן הפוך – ברגע שיש פריצה של רמת תמיכה משמעותית אנו נכנסים לשורט .

אינני טוען שאלו אסטרטגיות שעובדות – אך עדיף לפעול לפי אסטרטגיה ברורה ומוגדרת מאשר לקנות ולמכור מנייה באופן שרירותי לפי אחד הכלים מתוך אלפים שבתורת הניתוח הטכני .

ניתוח טכני – העתיד

בזמן האחרון יותר רובוטים ומסחר אוטומטי פועלים לפי שיטת הניתוח הטכני – מה שמשאיר את המנתח הטכני הפשוט הרבה מאחור מהמון סיבות עיקריות :

1. המנתח הטכני פועל באיחור רב לאחר שהמערכות האוטומטיות פועליות .
2. במקרה הטוב – הסוחר הטכני הידני מבצע פעולה אחת נכונה בעוד שהמערכת האוטומטית הספיקה לבצע עשרות ובכך להקטין בצורה משמעותית את סיכון העיסקה .

תוכנת ניתוח טכני

כלי עזר חיוני למשקיע – הוא תוכנת הניתוח הטכני שבעזרתו מחליט המשקיע האם להיכנס לעיסקה או לא, בתוכנה תוכל למצוא מאות כלי עזר שמבוססים על מתמטיקה וסטטיסטקה
ולמעשה מעניקים כלים יחודיים שלא היו לפני מספר שנים היום ניתן להוריד תוכנת ניתוח טכני לגמרי בחינם מאתר FXG .
בתוכנה תמצא גם מאפיינים  ויזואליים מוחשים שתורמים למשקיע ולמנתח הטכני .

ניתוח טכני – ניהול סיכונים

למעשה ניהול הסיכונים,כלומר יחס רווח והפסד הוא מרכיב מובנה בתוך תורת הניתוח הטכני, המשקיע טרם כניסתו לעיסקה צריך לקחת בחשבון את כל הפרמטרים ולהחליט האם הסיכון של העיסקה משתלם וכן האם בתוחלת הפעולה הספציפית הינה חיובית .

הירשם והורד חינם את המדריך השלם ניתוח טכני וקבל 14 שיעורים יחודיים.

כך מיישמים את שיטת JW Ranger בשווקים מדשדשים

המאמר באדיבות FXCM כמו כן אתם מוזמנים להצטרף לדף בפייסבוק FXCM

בעוד התנודתיות בשוקי המניות מרקיעה שחקים, ניתן למצוא כיסים ונכסים שבהם המטבעות נעים ללא כיוון מובהק, בתוך טווח מחיר. כאשר השוק נע ללא כיוון מגמתי מובהק אלא בתוך טווח אני נוקט בשיטה הקרויה שיטת JW Ranger למסחר בטווח, העוזרת לנו לנצל הזדמנויות מסחר בתנאי שוק שכאלה. זוהי שיטה למסחר יומי, כאשר העסקאות נפתחות ונסגרות בתוך פרק זמן של 24 שעות. השיטה מנפיקה איתות כניסה כל 1-2 ימי מסחר ומתבססת על גרף ל-15 דקות.

השבוע נכונו לנו מספר אירועי סיכון משמעותיים. התנודתיות עשויה ליצור טווחי מחיר רחבים והזדמנויות מסחר בהתבסס על אסטרטגיית JW Ranger. הבה נדגים זאת על הצמד המצטלב AUDNZD.

עקרונות האסטרטגיה:

מוטב לנקוט באסטרטגיה הזאת כאשר השוק נע ללא כיוון מגמתי ברור. פירוש הדבר הוא שהמחיר תחום בין רמות התנגדות ותמיכה חזקות שאפשרות הפריצה מתוכן היא נמוכה יחסית. בדרך כלל אנו עדים לתנאי שוק שכאלה בזמן יום המסחר באסיה, במהלך שעות הלילה בישראל. השבוע צפויים לא מעט פרסומים כלכליים, ובראשם החלטת הריבית של הבנק של אירופה ביום חמישי ודוח התעסוקה בארצות הברית ביום שישי בצהריים. ייתכן שלקראת הפרסומים הללו השווקים יעדיפו לדשדש במקום, וזה יספק לנו הזדמנות ליישם את השיטה.

השיטה כאמור מתבססת על גרף ל-15 דקות או על גרף לשעה. האסטרטגיה נשענת על סטיות במתנד ה-CCI (Commodity Channel Index), כאשר רמת ה-input מוגדרת ל-14. את הסטופ מציבים 20-25 פיפסים במרחק משער הפתיחה ואת יעד הרווח מציבים בדרך כלל גם כן במרחק של 25 פיפסים, מה שמניב יחס סיכון-רווח של 1 ל-1. כאשר סוחרים על בסיס יומי, קשה למצוא סט-אפים רבים עם סטופ אשר מצד אחד הינו רחב דיו כדי לספק מרחב נשימה ומאידך אינו מהווה סיכון רב מדי ביחס לתיק. יחס סיכון-רווח של 1 ל-1 אינו אידיאלי, ואולם לאסטרטגיה של מסחר תוך-יומי זהו יחס סיכון-רווח ריאלי.

תנאים לקנייה

1. ראשית עליך לזהות את רמות התמיכה בגרף שלך. אני השתמשתי ברמות פיבו´ בגרף להלן כדי למפות את התמיכה.

2. המתן עד שהמחיר יקבע שפל נמוך יותר בקרבת אזור התמיכה, בעוד מתנד ה-CCI יוצר שפל גבוה יותר. זוהי למעשה "סטייה" בין המתנד למחיר.

3. פתח עסקת לונג כאשר ה-SSI עולה מעל -100.

4. הצב סטופ בערך 10 פיפס מתחת לשפל.

5. הצב את יעד הרווח במרחק השקול למרחק של הסטופ, כדי ליצור יחס סיכון-רווח של 1 ל-1.

תנאים למכירה

null

1. ראשית עליך לזהות את רמות ההתנגדות בגרף שלך. בגרף שלהלן אזור זה מסומן בקו אופקי ירוק.

2. המתן עד שהמחיר יקבע שיא גבוה יותר בקרבת אזור התמיכה, בעוד מתנד ה-CCI יוצר שיא נמוך יותר. זוהי למעשה "סטייה" בין המתנד למחיר.

3. פתח עסקת שורט כאשר ה-SSI עולה מעל 100.

4. הצב סטופ בערך 10 פיפס מתחת לשיא.

5. הצב את יעד הרווח במרחק השקול למרחק של הסטופ, כדי ליצור יחס סיכון-רווח של 1 ל-1.

בחירת הצמד

בחירת הצמד הנכון ליישום השיטה הינה חשובה לא פחות מיישום השיטה עצמה. שקול בקפידה את בחירת הצמד. חפש צמד שרמת התנודתיות בו נמוכה והוא נע בקצב חילזון. אחד הצמדים שמהווים מועמד אופייני לשיטות מעין אלה הוא ה-AUDNZD. מדובר בשתי כלכלות דומות הממוקמות באותו אזור גיאוגרפי. לפיכך, הצמד נוטה לגלות שיווי משקל יחסי. תוכל למצוא צמדים נוספים בעלי אופי זה.

הסבר על קירקוף

באדיבות נועם פלד

קירקוף מקצועי הוא סוג המסחר הכי פחות מסוכן בשוק. ועם כל הכבוד לניסיון להעריך מספר פיפים, קירקוף הוא סגנון מסחר ולא מספר פיפים. כשאני מקרקף, אני מנסה לרכוב בגרף דקה על מגמה של טיימפריים גדול יותר, באזורים ובתזמונים שבהם הסבירות שהמחיר יבקר במחוזות רווחיים עבורי, היא גדולה מאוד.

כשעובדים בצורה כזאת, לא חייבים לסכן חצי חשבון על עשרה פיפים כדי לעשות כסף – ולא אכפת לך לשים סטופ גדול יותר כשהסיכוי מהותית מאוד לטובתך. כיוון שזמן החשיפה שלך בטריידים כאלה הוא בד"כ קצר, אפשר לקחת ארבעה חמישה טריידים כאלה ביום במינוף לא היסטרי ולצאת ברווח מצויין בסוף היום, אחרי שרוב שעות היממה אתה בכלל לא חשוף לפגעי השוק. וזה לטעמי החלק החשוב, כי אני שונא להיות חשוף לסיכונים ושונא את הזגזוג של השוק שיכול לנוע מרווח מצויין ברגע אחד להפסד גדול שתי דקות אחריו. ובגלל אופי נקודות הכניסה, בחלק מהמקרים אפשר לפדות חצי ברווח טוב תוך כמה דקות, להזיז סטופ ולנסות לפדות תנועה גדולה יותר – ואז גם את זה אתה עושה בחשיפה מינימלית ביותר, כי הסיכון היחיד הוא שמצב קיצון נדיר בשוק ייצור גאפ שלא יאפשר כיבוד של הסטופ שלך. (ובד"כ אירועים כאלה קורים רק בזמן חדשות קריטיות, מה שמאפשר לך כמעט תמיד להימנע מהישארות בפוזיציה במצב הזה.)

יתרון גדול נוסף הוא שכשאתה לא פתוח ביותר מטרייד אחד בו זמנית, כל טרייד חדש נפתח בחישוב מספר לוטים עדכני וכיוון שמדובר באחוזים מאוד גבוהים של טריידים רווחיים, הגידול האקספוננציאלי בחשבון מתאפשר אפילו בתוך יום המסחר.

דוגמא לניהול כספי שתעזור להבין כמה סקלפינג יכול להיות משתלם (נתחיל מתרחיש אופטימי אידיאלי ונמשיך בתרחיש הפסימי):
נגיד ויעד הרווח הממוצע בטרייד סקלפ הוא 10 פיפים. (כאמור, חלק מהם מניבים הרבה יותר, חלק פחות – אבל אצל סקלפר מקצועי מעל 90% מהם נסגרים ברווח והרווח הממוצע גדול בהרבה מההפסד הממוצע)
במינוף של 1:20 – כזה שגם סטופ של 50 פיפס בו לא גורם לרוב האנשים להתרגש – כל עשרה פיפים הם 2% מהחשבון. (ובטרייד סקלפ מקצועי, הסיכוי שייתפס סטופ של 50 פיפס הוא קלוש עד אפסי – אם מוצב סטופ הוא רק למקרה אסון, כך ש50 פיפס הם רק סטופ בטיחות אסוני של 10% מהחשבון)
בואו ונניח חמישה טריידים כאלה ביום (וביום סביר אפשר למצוא הרבה יותר מחמישה כאלה, אפילו רק על צמד בודד).

הסוחר הסביר, זה ששומר על גודל לוט קבוע, היה עושה מהם 10% ביום ו50% בשבוע ו200% בחודש. זה אחלה רווח, אבל כיוון שאנחנו פתוחים בכל רגע נתון בלא יותר מאשר טרייד אחד, אין בעיה לעדכן את גודל הלוט לפי מינוף קבוע של גודל החשבון שגדל בעצמו מטרייד לטרייד – וכך מדובר ב1.02 בחזקת 5 = 10.4% ביום – או בחישוב שבועי של 25 טריידים 1.02 בחזקת 25 = 64% שבועי, או בחישוב חודשי של 100 טריידים 1.02 בחזקת 100 = 524% חודשי…

אז כן, החיים לא כאלה מושלמים, אז בואו נתחיל לרבע את הפינות המעוגלות: נניח שפעם בשבוע קורה אסון בשוק ונתפס לנו סטופ של 50 פיפס ונניח שאחד לחמישה טריידים, מבין שאר הטריידים, נסגר בהפסד של 10 פיפים. (*כזכור, טריידים יכולים להיסגר גם ברווח גדול יותר מעשרה והפסדים, אם קורים, בד"כ נסגרים בפחות, אבל בואו נתאר תרחיש של שבוע לא טוב למקצוען שלנו)

עכשיו יש לנו כל יום רק 1.02 ברביעית כפול 0.98 = 6% ביום – ופעם בשבוע יש טרייד אסוני של 50 פיפס = 10% הפסד –> במקום 64%, רק 20% בשבוע ויותר מ100% בחודש.

אם אתם מבינים את הפוטנציאל, קל לשים לב שגם אם יש לנו שלוש פעמים בשבוע טרייד אסוני של 50 פיפס הפסד (ובמצב כזה סקלפר מקצועי אמור לעשות בדק בית…), בהנחה ששאר הטריידים נשארים בסטטיסטיקה של חמש פעמים ביום עשרה פיפים, עדיין מדובר ברווח של כ13% בשבוע ו 61% בחודש.

אז נכון, את כל החישובים האלה אפשר לעשות על כל שיטת מסחר, אבל סקלפינג מאפשר לך לבודד סיכונים ולצמצם חשיפה – וכך לנצל את הגידול האקספוננציאלי טוב יותר.

בכל מקרה, כאמור, זה למקצוענים בלבד. אם אין לך מתודולוגיית מסחר שנותנת לך יתרון סטטיסטי ממש ממש חזק, זה באמת לא יעבוד.

שיטת הודאות

באדיבות מיכאל אלמליח

 

שיטה זו מבוססת ודאות וכמה שישמע יומרני אין לה הרבה ברירה

הסבר – השיטה מבוססת הנחת יסוד אחת שאינה נכונה ומערכת סינון

הנחת היסוד היא שמחיר לעולם לא פורץ גדר

רשימת הגדרות- איזור תמיכה והתנגדות שיאים ושפלים

הנחת יסוד זאת מעלה אותנו בשלב ראשון לאיזור 70 75 אחוז הצלחה

כאן אנחנו מוסיפים את מערך ההגנה מפני טריידים לא אפשריים ואלה הכללים

1 מחיר עשה תנועה של 70 פיפס לפחות

2 יחסי הכוחות במתנד ה XMETER לא עולה על שתי דרגות

3 מחיר עשה או לא עשה את ממוצע היומי שלו

4 השעה יש לשים לב לרוב לא יפריע למהלך

5 למצוא את המטבע המעכב

הכניסה תתאפשר בכיוון הפוך ברגע שהמחיר יראה פריצה(ההנחה היא שהוא רק מראה)

הסטופ יהיה בין 20 ל30 הגורמים להחלטה יפורטו בהמשך

היציאה תהיה ברבע של תנועה רציפה אחרונה למשל אם היתה 80 ה TP יהיה 20 וישנה אפשרות שליש עדין בטווח מאיזור נסיון הפריצה

הכניסה והיציאה מוחלטות לא משאירים כלום בשוק הסיבה היא לא להגרר לטריידים ארוכים

ברגע שלמדנו להשתמש נכון במערך ההגנה אחוזי ההצלחה שלנו אמורים לעמוד על 100 פה כבר מישהו יחשוב שהגזמתי בשביל זה אתם פה תבדקו אותי

הסטופ או יעלה או ירד עם הזמן בהתאם לתנאי השוק

המטבע המעכב יאלץ להמתין להסבר נרחב כיון שהוא נושא בפני עצמו

למי שלא מיומן או חסר סבלנות עדיף להגדיל את הסטופ ל 40 עד לקבלת מיומנות

אחת המטרות העיקריות של השיטה היא למנוע המשכות טריידים עד אין סוף -גם זה קורה

שיטת הודאות ודאית עובדת ואמורה לפרנס לכן כל אי הבנה או השגה בנושא יתקבלו בברכה

עד כאן פרסתי לפניכם את משנת הודאות תיהנו

שיטת NSM למסחר קצר טווח

באדיבות מיכאל אלמליח

שיטת NSM למסחר תוך יומי במט"ח

כל הנאמר כאן הוא על גרף שעה בלבד

שיטה זו מבוססת סטטיסטית לטובת הסוחר בהנחה שכל הטריידים נלקחו גם המופסדים

הסבר – השיטה מבוססת הנחת יסוד אחת שאינה נכונה ומערכת סינון

הנחת היסוד היא שמחיר לעולם לא פורץ תחום אבל מנסה

תחום יקרא – איזור תמיכה והתנגדות  PPZ שיאים ושפלים קודמים הקרובים והרחוקים עדיפות לקרובים ללא התעלמות מהרחוקים שלרוב חשיבותם יתרה על הקרובים

הנחת יסוד זאת מעלה אותנו בשלב ראשון לאיזור 70 -75 אחוז הצלחה

כאן אנחנו מוסיפים את מערך ההגנה מפני טריידים לא נכונים ואלה הנקודות:

1 מחיר עשה תנועה של 72 פיפס לפחות- אם לא לא נכנסים לעסקה

2 יחסי הכוחות במתנד ה XMETER לא עולה על שתי דרגות

3 להזהר מנר שני -רק נקודה למחשבה

4  המחיר עשה את הממוצע היומי שלו ( לכל צמד המרחק שונה )

5 למצוא את המטבע המעכב יכול לסייע

בכל ספק לוקחים טרייד אלא אם יש מנגד כניסה ודאי

הכניסה תמיד בכיוון הפוך ברגע שהמחיר יראה  נסיון פריצה(ההנחה היא שהוא רק מראה) עם עדיפות לפריצה קלה

הסטופ יהיה בין 20 ל30 הגורמים להחלטה יפורטו בהמשך אם אין פריצה 40

יעד המימוש לא יעלה על שתי נרות שעה או יקטע בשני

היציאה תהיה ברבע של תנועה רציפה אחרונה למשל אם היתה 80 ה TP יהיה 20 וישנה אפשרות שליש עדין בטווח מאיזור נסיון הפריצה

הכניסה והיציאה מוחלטות לא משאירים כלום בשוק הסיבה היא לא להגרר לטריידים ארוכים

ברגע שלמדנו להשתמש נכון במערך ההגנה אחוזי ההצלחה שלנו אמורים לעמוד על אחוז גבוה מאד ואם לא משהו לא הובן כהלכה

הסטופ או יעלה או ירד עם הזמן בהתאם לתנאי השוק ועדיף שיעלה

המטבע המעכב יאלץ להמתין להסבר נרחב כיון שהוא נושא בפני עצמו

רק נאמר שתמיד זה יהיה היין היפני נכון לכל הצמדים

לצרכי תרגול  עדיף להגדיל את הסטופ ל 40 עד לקבלת מיומנות הנדרשת

אחת המטרות העיקריות של השיטה היא למנוע המשכות טריידים עד אין סוף -גם זה קורה וכבר צוין שיעד לא יעלה על שתי נרות

 

 

שיטת NSM מבוססת פסיכולוגיה קצרת מועד  והתנהגות מחיר

עדכונים תמיד יהיו

שאלות / השגות   m.elmaliach@gmail.com

 

כאוס

פורסם באדיבות: Roman Berlin

הסבר על האסטרטגיה בכללי:

האסטרטגיה מבוססת על 3 מתנדים בלבד:

1. אינדיקטור העוצמה AO—> Awesome Oscillator
2. אינדיקטור המהירות AC—> Accelerator Oscillator
3.Heiken Ashi נמצא בתקיית מתנדים מתקדמים.
מושגים חשובים לטקטיקת ההגנה:

1. נר דובי – נר זה משמש להגנה בעסקאות לונג
.
המאפיינים של הנר הם: א. High של הנר גבוה יותר מהנר הקודם.
ב. Close נמוך יותר ממחצית הנר המלא. גודל הנר המלא High-Low

2. נר שורי – נר זה משמש להגנה בעסקאות שורט.
המאפיינים של הנר הם:
א. Low של הנר נמוך יותר מהנר הקודם.
ב. Close גבוה יותר ממחצית הנר המלא. גודל הנר המלא High-Low

3. סיגנל 5 ברים אדומים – סיגנל זה משמש להגנה בעסקאות שורט.
סיגנל זה מופיע כשיש מהלך של 5 ברים אדומים הן ב AO והן ב AC

4. סיגנל 5 ברים ירוקים – סיגנל זה משמש להגנה בעסקאות לונג.
סיגנל זה מופיע לאחר מהלך של 5 ברים ירוקים הן ב AO והן ב AC.

5. סיגנל 3 ברים ירוקים – סיגנל זה משמש להגנה בעסקאות שורט.
סיגנל זה מופיע כאשר יש 3 ברים של AC בצבע ירוק.

6. סיגנל 3 ברים אדומים – סיגנל זה משמש להגנה בעסקאות לונג.
סיגנל זה מופיע כאשר יש 3 ברים של AC בצבע אדום.
* סיגנלים 5 ו-6 מופיעים לעיתים רחוקות לפני סיגנלים 1-4 אך משמשים לביטוח כאשר סיגנלים 1-4 לא מופיעים מסיבה זו או אחרת.

במידה ומופיע אחד הסיגנלים, אנו נשנה את הסטופלוס למחיר יותר טוב ונשנה אותו בכל נר הבא שמופיע עד להפעלתו. כמו כן לא פותחים עסקאות חדשות (מלבד סיגנל 5 ברים).

איתות לפתיחת פוזיציית לונג:

במידה והמאפיינים הבאים מופיעים בו זמנית אנו נשים Buy Stop על הנר בו הופיע האיתות. המחיר הוא ה High של הנר+ספראד+3 פיפס :

1. Heiken Ashi ירוק.
2. AO ירוק.
3. AC ירוק.

* ההגנה ההתחלתית היא סטופלוס מתחת לנר האיתות הנמוך יותר מבין שני הנרות הקרובים. המחיר הוא ה Low של הנר מינוס 3 פיפס.

* במידה והנר הבא לא פורץ את ה Buy Stop אנו משנים את העסקה בהתאם לנר הבא.
* אנו מוסיפים עוד ועוד עסקאות כל עוד יש את האיתותים.
ניהול הפוזיציה בלונג:

לאחר הפריצה יש להשאר בפוזיציה עד הופעת הראשון מבין הסיגנלים של ההגנה מטקטיקת ההגנה.

א. לאחר הופעת אחד הסיגנלים יש לשנות את הסטופלוס ההתחתלתי למחיר הוא ה Low של הנר בו הופיע הסיגנל מינוס 3 פיפס לכל העסקאות שהופיעו לפניו.
ב. מנר זה והלאה יש להעלות את הסטופלוס מתחת לנרות הבאים ברצף בכל יום עד לפריצת הסטופלוס כאמור במחיר של ה Low של הנר מינוס 3 פיפס.
ג. כשהסטופלוס הופעל אנו מחוץ לפוזיציה בהפסד או ברווח.

* במידה ובמהלך הטרייד מופיעים איתותים נוספים יש להתייחס אליהם כמו עסקה נפרדת ולנהלם בהתאם להוראות, ולהתייחס רק לסימני ההגנה שיופיעו לאחר הפריצה. אבל בשום אופן לא לפתוח עסקה עתידית בנר בו מופיע סיגנל הגנה (למעט 5 הברים).

איתות לפתיחת פוזיציית שורט:

במידה והמאפיינים הבאים מופיעים בו זמנית אנו נשים Sell Stop על הנר בו הופיע האיתות. המחיר הוא ה Low של הנר פחות 3 פיפס.

1. Heiken Ashi אדום.
2. AC אדום.
3. AO אדום.

ההגנה ההתחלתית היא סטופלוס מעל לנר האיתות או נר שלידו הגבוה מבינהם. המחיר הוא ה High של הנר+ספראד+3פיפס

* במידה והנר הבא לא פורץ את ה Sell Stop אנו מורידים את העסקה העתידית לנר הבא.
* מוסיפים עסקה בכל איתות שמופיע.
ניהול הפוזיציה בשורט:

לאחר הפריצה יש להשאר בפוזיציה עד הופעת הראשון מבין הסיגנלים של ההגנה.

א. לאחר הופעת אחד הסיגנלים יש לשנות את מחיר הסטופלוס למחיר שהוא ה High של הנר+ספראד+3 פיפס
ב. מנר זה והלאה יש להוריד את הסטופלוס מעל לנרות הבאים ברצף עד לפריצת הסטופלוס כאמור המחיר הוא ה High של הנר+ספראד+3 פיפס
ג. כשהסטופלוס הופעל אנו מחוץ לפוזיציה בהפסד או ברווח.

* במידה ובמהלך הטרייד מופיעים איתותים נוספים יש להתייחס אליהם כמו עסקה נפרדת ולנהלם בהתאם להוראות. אבל בשום אופן לא לפתוח עסקה עתידית בנר בו מופיע סיגנל הגנה (למעט 5 הברים).